09Juny2023

El ple del Consell Comarcal recolza els drets del col·lectiu LGBTI

El ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà dona suport a la iniciativa de portar a tràmit la proposició de la Llei Estatal Trans, amb la voluntat de seguir treballant per defensar els drets que garanteixen la igualtat de les persones independentment de la seva identitat o expressió del gènere.
En aquest sentit, fa uns mesos el Consell Comarcal va implementar el Servei d’Atenció Integral amb l’objectiu de donar visibilitat al col·lectiu LGBTI + (lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals) al territori i garantir-ne els seus drets mitjançant accions de prevenció de la LGBTIfòbia. Aquest servei, es presta amb una subvenció del departament de Treball, Afers Socials i Famílies i entre altres, gestiona el tràmit de sol·licitud de la targeta sanitària amb el nom sentit, aquell amb el que s’identifiquen, les persones trans.

Constantí  Aranda, president del Consell Comarcal, ha indicat que “és responsabilitat de tota la societat prendre partit en la no discriminació per raons d’orientació sexual i identitat del gènere, i per tant, que les persones puguin viure d’acord amb la seva identitat sentida amb plena llibertat. I ha afegit, que el desplegament d’aquests serveis, fan plenament efectiva la llei i el seu compliment.  

Per altra banda, en aquesta sessió del ple ordinari on  s’han resolt diversos tràmits, es destaca la compra simbòlica d’accions de la Caixa d’Enginyers, que suposa el pas previ a futures col·laboracions amb aquesta cooperativa en el marc de  l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran liderat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà.

 

També s’ha aprovat la moció en suport a la situació dels treballadors jubilats de la companyia ENDESA, referent a la supressió de diversos beneficis socials com la reducció de la tarifa de la llum, entre altres,  adquirits pels treballadors en el seu dia mitjançant a la renuncia d’un augment salarial.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.